Aktivitete

Mbyllet procesi i votimit për strukturat e reja të Forumit të Gruas Socialiste

Mbyllet procesi i votimit për strukturat e reja të Forumit të Gruas Socialiste. Nga rezultatet paraprake, pjesëmarrja në këto votime është mbi  70% në rang vendi. Sipas parimit “një anëtar, një votë”, 30 mijë anëtaret e Forumit të Gruas Socialiste në të gjithë Shqipërinë, patën mundësinë që me votën e tyre të zgjidhnin drejtueset e...

Asambleja e Përgjithshme e Forumit të Gruas Socialiste: Gratë një vlerë e shtuar për PS, politikë-bërjen dhe shoqërinë

Mblidhet Asambleja e Përgjithshme e Forumit të Gruas Socialiste të Shqipërisë. Në fokus të takimit ishte fuqizimi i rolit të gruas në Partinë Socialiste si dhe në fuqizimin e rolit të gruas në politikë-bërje në Shqipëri. Një Interes i vecantë iu kushtua organizimit të procesit të zgjedhjeve për Kryetaren e re të Forumit të Gruas...

FGS, tryezë publike mbi projektligjin për përfaqësim të barabartë gjinor në zgjedhjet e ardhshme 2017

Forumi i Gruas Socialiste, nën drejtimin e kryetares Olta Xhaçka, zhvilloi sot një tryezë diskutimi me përfaqësuese të shoqërisë civile dhe përfaqësuese të politikës në qeverisjen vendore dhe lokale. Pjesë të kësaj tryeze ishin disa prej ministreve të qeverisë si Ministrja e Kultursë Znj. Mirela Kumbaro, Ministrja e Informacionit znj. Milena Harito, Ministrja e...

Akademia Politike e Partisë Socialiste vazhdon me Komunikimin Politik Publik

Këtë fundjavë Akademia Politike e Partisë Socialiste , trajnon studentët e saj per “komunikimin publik”. Lektorët dhe ekspertët e komunikimit pranë akademisë trajnojnë studentët si të flasin në publik, si të zhvillojnë një debat të hapur konstruktiv politik, si të prezantojmë një mënyrë të kuptueshme dhe efektive mendimet, bindjet dhe qëllimet e tyre politike,...

Debati Parlamentar në Akademinë Politike të Partisë Socialiste

Këtë fundjavë Akademia Politike e Partisë Socialiste trajtoi Debatin Parlamentar. Studentët mësuan se si procedohet gjatë një Debati Parlamentar , cilat janë rregullat bazë të një diskutimi dhe se si ngrihen cështjet në parlament. Lektorët e kësaj fundjave ishin Znj Olta Xhacka dhe Znj Elisa Spiropali ku përpos leksioneve dhe këshillave, ato mbikqyrën dhe simulimin...

Asambleja Kombëtare e Forumit të Gruas Socialiste: “Barazia është drejtësi”

Sot në Asamblenë e zgjeruar të Forumit të Gruas Socialiste. Partia Socialiste është me krenari partia e grave dhe e vajzave shqiptare; është partia që ka krijuar një hapësirë deri dje të pamendueshme për pjesëmarrjen e grave dhe të vajzave në politikë dhe në vendimmarrje, jo vetëm duke imponuar si kusht që në çdo...

Forumi Gruas Socialiste nis takimet në të gjithë vendin. Të parat: Korca, Elbasani dhe Shkodra

Forumi i Gruas Socialiste ka nisur takimet me strukturat e tij në të gjithë vendin. Në fokus të takimeve është riorganizimi i forumit dhe fuqizimi i rolit të gruas në Partinë Socialiste. Rritja e anëtarësisë, evidentimi i grave dhe vajzave me talent dhe vokacion politik dhe zgjedhjet e kryetarëve të reja sipas parimit “një anëtar...

Akademia Politike e Partisë Socialiste, investim për gjeneratën tjetër

Akademia politike është një shkolle politike 1-vjecare, projekt i Fondacionit Qemal Stafa dhe Partisë Socialiste që synon të trajnojë 500 studente në harkun e 3 viteve me qëllim aftësimin dhe përgatitjen e brezit të ri të politikanëve dhe aktivistëve të Partisë Socialiste. Akademia politike këtë vit bëhet e mundur falë mbështetjes së Olaf Palme Center...

Kryeqyteti i socialistëve, ndalesa e rradhës për Forumin e Gruas Socialiste

Forumi Socialist i Gruas shqiptare ka nisur takimet me strukturat e tij në qytetet e Shqipërisë dhe i rradhës ishte Fieri. Në fokus të takimit ishte riorganizimi i forumit dhe fuqizimi i rolit të gruas në Partinë Socialiste. Forumi është duke hedhur hapat e para drejt riorganizimit nëpërmjet  zgjedhjeve me votim “një anetar - një votë” dhe...

FGS në takim me Presidenten e Grave Socialiste Evropiane, Zita Gurmai

Sot në Forumin e Gruas Socialiste për të diskutuar për përfaqësimin e barabartë në politikë dhe të drejtës së barabartë në vendimmarrje, në praninë e posaçme të Presidentes së Grave Socialiste Europiane, Zita Gurmai. Partia Socialiste është faktikisht forca që po sjell një transformim rrënjësor edhe në këtë drejtim. Është Partia Socialiste që e ka...
0FansLike
- Advertisement -

Te tjera